7 tips om jezelf te blijven ontwikkelen

7 tips om jezelf te blijven ontwikkelen

Detijdvanjeleven start nu! Doe jij wat je leuk vindt? Nee? Dan is het nodig om goed na te denken over wat je wilt bereiken in je leven. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit lijkt gesneden koek, maar soms sta je ongemerkt stil in je ontwikkeling. En dat wil je liever niet! Daarom geven wij je 7 tips om alles uit je leven te halen!

  1. Leer jezelf kennen. Dit helpt je bij je ontwikkeling. Wat vind je leuk? Waar ben je kei-goed in? Wat wil je bereiken? Als je jezelf kent, neemt je zelfvertrouwen toe. Daardoor maak je keuzes die bij je passen en dat maakt je leven leuker.

  2. Als je de vragen uit tip 1 kunt beantwoorden zoek dan uit hoe je dit kunt bereiken. En ga ervoor!

  3. Vraag feedback. Anderen zien jou anders dan jij jezelf. Deze andere inzichten helpen je vooruit. Je kunt aan alle kanten feedback vragen: aan je leidinggevende, collega’s, familie, vrienden, sportmaatjes.. Zelfs aan het meisje achter de kassa kun je vragen wat haar eerste indruk van jou is: zo weet je hoe je op anderen overkomt.

  4. Wees innovatief. Blijf op de hoogte van vernieuwingen door bijvoorbeeld blogs te volgen, online video’s te kijken of door een webinar te volgen. Er liggen interessante kansen en mogelijkheden voor degenen die vooruit lopen op de veranderingen.

  5. Voer een discussie met je vrienden. Eventueel onder het genot van een goed glas wijn :-). Het is interessant om meningen met elkaar te delen. Daarnaast ontwikkel je je discussievaardigheden die je ook op je werk kunt toepassen.

  6. Ga op cursus! Je werkgever heeft daar ongetwijfeld een potje voor. Vraag hier gerust naar. Op een cursus leer jij veel nieuwe dingen en krijg je nieuwe inzichten die je in je werk kunt toepassen. En dat is weer waardevol voor je werkgever.
  1. Wees niet bang om ideeën te delen. Jouw idee hoeft nog niet volledig te zijn op het moment dat je het deelt. Een frisse blik van anderen kan je plan volledig maken. Door ideeën te delen draag je bij aan een inspirerende werkomgeving.

Tot slot: ontwikkel jezelf vooral voor jezelf. Leuke bijkomstigheid is dat je door (persoonlijke) ontwikkeling waardevol bent en blijft voor je werkgever (en misschien ook voor andere werkgevers: de kans dat je wordt gevraagd voor een baan kan toenemen). En daardoor indirect ook voor jezelf. Want goed om te weten: als je je blijft ontwikkelen, verdien je (vaak) meer!

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief