Wat gaat er gebeuren met jouw micropensioen?

Wat gaat er gebeuren met jouw micropensioen?

Heb je het al gehoord? Er gaat iets veranderen met jouw micropensioen. Benieuwd wat een micropensioen is en wat er gaat gebeuren? 

Een micropensioen is een pensioen van minder dan 2 euro bruto per jaar, oftewel €0,17 per maand. Zo'n micropensioentje heb je al opgebouwd als je een week ergens fulltime hebt gewerkt. Door een verandering in de wet worden kleine pensioenen (dat zijn pensioenen minder dan €474,11 bruto per jaar in 2018) automatisch overgedragen naar het pensioenfonds waar je pensioen opbouwt.

Dat is een heel goede verandering! Want pensioenfondsen maken door het vervallen van deze micropensioentjes veel minder kosten voor de administratie en de informatie die jij over dit pensioen ontvangt.

Je ziet: we maken verschil tussen kleine pensioenen en micropensioentjes. Per 1-1-2019 vervallen de pensioenen van minder dan 2 euro bruto per jaar aan de grote pot van het pensioenfonds. Tenzij je dat pensioen laat overdragen. Wat moet je dan doen?

Stap 1: check of je een micropensioen hebt. Dat zie je simpel en snel op www.mijnpensioenoverzicht.nl
Stap 2 (doe je alleen als je een micropensioen hebt): laat je pensioenfonds weten of je het micropensioen wilt laten overdragen. Dat betekent dat het wordt opgeteld bij je huidige pensioenopbouw. Een andere optie is het laten uitbetalen van het micropensioen. Dat houdt in dat je netto zo'n 1 tot 2 tientjes op je rekening gestort krijgt.

Wat heeft jouw voorkeur: overdragen of uitbetalen? Laat het ons via de poll weten.

In onderstaande animatie van NOS op 3 bekijk je dezelfde info in 2 minuten.

Wat zou jij doen met je micropensioen van minder dan 2 euro bruto per jaar?

Selecteer hier je antwoord:

Lees ook

Thema's

Nieuwsbrief