Wat doet mijn pensioenfonds voor mij?

Wat doet mijn pensioenfonds voor mij?

In het artikel Hoe sparen we in Nederland voor ons pensioen? kun je lezen op welke drie manieren we in Nederland pensioen opbouwen. Hier lees je wat je pensioenfonds allemaal voor jou doet.

Als je straks met pensioen gaat, dan ontvang je van het pensioenfonds levenslang een maandelijks inkomen. Binnen jouw pensioenfonds deel je risico’s met de andere deelnemers. Als jou iets overkomt, blijft je pensioen beschermd. Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, is in veel gevallen geregeld dat je pensioen doorgroeit.

Als je overlijdt, zorgt je pensioenfonds in de meeste gevallen voor een levenslange uitkering voor je officiële partner en voor een tijdelijke uitkering voor je kinderen. En als het bedrijf waarvoor je werkt failliet gaat, blijft je pensioen gewoon veilig. Jouw pensioenfonds zorgt er dus voor dat je, wat er ook gebeurt, pensioen krijgt.

Samen met je werkgever ben je steeds bezig om geld opzij te zetten voor jouw toekomst. Dit gebeurt bijna onopgemerkt. Weet jij welk bedrag maandelijks voor jouw pensioen opzij wordt gezet?

     

 

 

 

 

Thema's

Nieuwsbrief